Webáruházak jövője – Ecwid teszt
Webáruházak jövője – Ecwid teszt

Webáruházak régen és most

A mai rohanó világban már egyre megszokottabbak a webáruházak. Ha szeretnél nyitni egy online boltot, nagyon gyorsan és viszonylag könnyedén megteheted. Van terméked, 2-300 ezer forint környékén kapsz is egy professzionális webáruházat. 
1-2 éve a dropshipping utat tört és kicsi hazánkban is egyre népszerűbb lett. Mi is a lényege? Az hogy te egyáltalán nem raktározol semmit, nem bajlódsz a szállítással, stb. Ez nagyon jól működik is, de meg van a kockázata, de nem is ez a lényeg.

Közösségi média, Google belépése az online piactérre

Facebook, Instagram, Googe, megjelent az online piactéren. Már ezeken a platformokon is árulhatjuk a termékeinket,  és nagyon szuper lehetőséget nyújt az értékesítésben. Nem csak egy platformon vagy jelen, hanem az összes nagy segítségével árulhatod. Gyakorlatilag megteheted ugyan azt, amit a webáruházadon. Képet tölthetsz fel a termékedhez, kategorizálhatod, leírást és szállítást adhatsz hozzá.


A probléma (igen, több is van):

(Amikor megesznek az adatok)


1: Frissítés. Tegyük fel, van 100 terméked (ez egy átlagos közepes nagyságú webáruház) és a nagyker, vagy beszállító emel az árakon. Adott a feladat, meg kell változtatni az árakat! Mit is teszel? Kiválasztod azt az időpontot (lehetőleg a reggeli órákban), amikor végig kattintgatsz az összes terméken és megváltoztatod az árakat. Ezt viszont nem elég csak a webáruházban megcsinálni, ott van még a facebook, insta, stb… Kapásból 3-szoros meló. Ezidő alatt effektíve csak adminisztrálsz. 

2: Fizetés / Számlázás. A webáruházad jobb esetben automatizált és mondjuk egy Stripe integráció segítségével irányítja a fizetést és egy Billingo integrációval egyből kiállítja a számlát. Nade a többi helyen is fizetni kell, a többi helyről is számlázni kell. 

3: Szállítás. A webáruházad tudja az automatikus szállítást, így neked ezzel nem kell bajlódnod. Nade ha facebookról, vagy egyéb platformról érkezik megrendelés, mind manuális és nem egy helyről működik.

4: Marketing… Nem vagyok egy nagy marketinges, de én a hajamat tépném, ha külön kellene mindent reklámoznom. Igenis szeretem, ha minden egy helyen van, az automatizálás világában szeretnék mindent egy helyről irányítani.

A megoldás - Ecwid

Mi is az Ecwid? Egy ecommerce platform, ahonnan mindent is irányíthatsz. Egy helyen kezelheted a termékeid,eladásaid, a fizetést, a szállítást és a marketinget is! Noha a magyar fordításon még dolgoznak, már most is teljesen és tökéletesen használható alap angol nyelvtudással is.


Katalógus - termékek

A katalógusban tudod szerkeszteni a termékeid. Mint egy normál webáruháznál, hozzáadhatsz kategóriák szerint, törölhetsz és szerkeszthetsz. Megadhatod a nevét, adatait, leírását és az árat. Az ár tetszés szerint módosítható természetesen és támogatja a forintot is!

 

Szállítás beállítása

A szállítás is a szokásos módon beállítható. Támogatja a Bolti átvételt, ha üzleted van. Amennyiben több üzleted is van, meg tudod adni a személyes átvétel külön címeit, amiket a vásárló ki tud később választani. Lehetőség van a kiszállítás beállítására GLS, vagy Magyar Posta segítségével, ami szuper!

 

Fizetési módok beállítása

Fizetési módok is maximálisan kielégítik a webáruházak általános követelményeit. Van lehetőség banki átutalásra, paypal fizetésre és Stripe bankkártyás fizetésre is. Ezek a rendszerek már integrálva vannak, csak meg kell adni az adatainkat és már össze is kapcsolódik. Lehetőség van tesztre és ezek után lehet is élesíteni a fizetést.


Integráció

Az integráció mesésen könnyű. Megadod az adataid, ahová integrálni szeretnéd a termékeket és össze is van kapcsolódva.
Legyen az saját programozású HTML/PHP weboldal, WordPress, vagy akár wix. Az összes platformra tökéletesen integrálható pár kattintással. Nem kell órákat szenvedni vele és van egy rendszered ahonnan mindent koordinálhatsz.

 

Mit és mennyiért kapsz (összefoglaló)?

Kezdjük egy kis negatívummal. Félkészen lefordított, de tökéletesen működő webáruház irányító rendszert, amit pofon egyszerű megtanulni. Rengeteg időt, ami a különféle platformok módosításával járna. Innovatív megoldást a webáruházad tökéletesítésére.
Az Ecwidet ITT éred el.

Írta : Kulcsár Dániel

Hiszek az egyszerű, kreatív & letisztult dizájn standardokban & minimalista megjelenésben. Lépj velem kapcsolatba és építsük meg a honlapod, webáruházad.